Haal je recht bij de eerste Amsterdamse vrouwenrechtswinkel

Foto: Amsterdam.nl

In Bos en Lommer is deze week de eerste Amsterdamse vrouwenrechtswinkel geopend. De vrouwenrechtswinkel geeft gratis juridisch advies over allerlei onderwerpen. Dat brengt gelijke toegang tot het recht voor álle Amsterdamse vrouwen een stap dichterbij.

De vrouwenrechtswinkel Amsterdam wordt geopend in samenwerking met Bureau Clara Wichmann en met de Amsterdam Law Hub van de Universiteit van Amsterdam. Op papier hebben we in Nederland natuurlijk allemaal gelijke rechten en gelijke kansen. Maar de praktijk is vaak net anders, bijvoorbeeld voor vrouwen. Door gratis juridisch advies aan vrouwen te geven, helpt de vrouwenrechtswinkel om die gelijke rechten en kansen voor iedereen in Amsterdam echt waar te maken.

Antwoord en advies

Heeft u vragen over de wet of over uw rechten als huurder, inwoner, werknemer, of gewoon als mens? Dan kunnen de adviseurs van de vrouwenrechtswinkel Amsterdam (VRWA) die vaak beantwoorden. Ook geven de adviseurs u gratis juridisch advies op maat. En als zelfs de adviseurs van de VRWA er niet uitkomen, weten zij waar u wél terechtkunt. Kom daarom langs tijdens een van de vele spreekuren of maak online of telefonisch een afspraak. De vrouwenrechtswinkel is gespecialiseerd in verschillende rechtsgebieden:

  • Arbeidsrecht (rechten van werknemers en werkgevers)
  • Sociale zekerheidsrecht (ziekte, pensioen, werkloosheid)
  • Huurrecht
  • Familierecht
  • Bestuursrecht (overheid, gemeente)
  • Vreemdelingenrecht

Voor vrouwen, voor iedereen

De Amsterdamse vrouwenrechtswinkel is er in de eerste plaats voor vrouwen die niet het geld hebben om zelf een advocaat of juridisch adviseur te betalen. Tegelijkertijd is iedere Amsterdammer die hulp nodig heeft hier welkom.

Wat wel, wat niet?

De vrouwenrechtswinkel Amsterdam helpt met advies en antwoord op vragen, maar levert geen juridische bijstand of rechtshulp. Dat betekent bijvoorbeeld dat je bij de VRWA geen advocaat kunt krijgen. Wel kunnen de adviseurs u helpen om een geschikte advocaat te vinden.

Weet u niet zeker of de vrouwenrechtswinkel u kan helpen? Kijk op de website voor informatie, openingstijden en om een afspraak te maken.

Meer weten

Reacties