Er is steeds meer interesse in duurzame menstruatieproducten. Hello Period Underwear!

Foto: Unsplash.com

Geen betere tijd om stil te staan bij de markt van menstruatieproducten op Wereld Menstruatiedag (28 mei). De afgelopen paar jaar is er veel veranderd. Waar de traditionele producten zoals tampons en maandverband eerst de norm waren, wordt er ook in Nederland steeds meer aandacht gegeven aan alternatieve producten zoals menstruatiecups en menstruatieondergoed.

Interesse in duurzame menstruatieproducten stijgt

Waar de menstruatiecup die je moet inbrengen al langer een populair product is, neemt de populariteit van menstruatieondergoed de laatste tijd een vlucht. De afgelopen 2 jaar is de interesse in dit duurzame menstruatieproduct wereldwijd dan ook verdrievoudigd. Menstruatieondergoed is ondergoed waarbij de absorberende functie in het textiel is verwerkt. Het absorbeert, voorkomt geurtjes, is wasbaar en zit comfortabel. Door de absorberende functie in het ondergoed worden vloeistoffen als bloed en afscheiding moeiteloos opgevangen.

Menstruatieondergoed is in landen als Nieuw-Zeeland en Australië al langer heel populair. Sinds vier jaar wint het in Europa pas terrein. Steeds meer mensen laten de traditionele menstruatieproducten in de winkel liggen en kiezen in plaats daarvan voor de duurzamere opties, zoals period panties en menstruatiecups. Een goede keus. Het gebruiken van menstruatieondergoed brengt, zowel voor mens als milieu, namelijk veel voordelen met zich mee. Zo vervangt één slip zo’n 156 tampons en maandverband.

De voordelen van duurzame menstruatieproducten

Wist je dat het gemiddelde menstruerend persoon in hun leven ongeveer 10.000 stuks maandverband of tampons verbruikt? Op de lange termijn is dat natuurlijk erg slecht voor het milieu. In tegenstelling tot het duurzame menstruatieondergoed dat je kunt wassen en hergebruiken. Dat maakt duurzame menstruatieproducten hét milieubewuste alternatief voor wegwerpproducten.

Daarnaast wil je tijdens de menstruatie een product gebruiken dat niet alleen eco-friendly is, maar ook nog eens lekker zit. En ook daar kun je op rekenen! Menstruatieondergoed is namelijk verkrijgbaar in verschillende modellen en het bestaat grotendeels uit bamboetextiel. Deze stof is milieuvriendelijk, hypoallergeen en voelt zijdezacht aan. Fijn voor je lichaam, fijn voor het milieu.

Lotties Period Underwear is de toekomst

Lotties Period Underwear is in 2020 opgericht als initiatief om de Nederlandse menstruatiemarkt duurzamer en comfortabeler te maken. Iedereen moet tenslotte toegang kunnen hebben tot een menstruatieproduct dat 100 procent beschermt tegen doorlekken én ook nog eens goed aanvoelt. Het menstruatieondergoed bestaat uit vier lagen die helpen om je menstruatie zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.

Laag 1: Antibacterieel. De bovenste antibacteriële laag van het Period Underwear heeft een antibacteriële functie die zorgt voor een comfortabel en fris gevoel.
Laag 2: absorberend. De tweede laag van je ondergoed bestaat uit een dubbele laag van katoen of een absorberende microvezel laag.
Laag 3: waterproof. Lotties derde laag heeft een waterafstotende functie. Bye bye doorlek nachtmerries!
Laag 4: ademend. De vierde laag bestaat uit 90% bamboetextiel en 10 procent spandex. Je ondergoed zal niet broeierig aanvoelen en de pasvorm sluit mooi aan op je lichaam.

Reacties