Stress en burn-out coach Eveline Bongaerts is in maart gasthoofdredacteur van Vrouw Nieuws

Komende maand ben ik gasthoofdredacteur van Vrouw Nieuws. Mijn passie is mensen in beweging krijgen, zowel fysiek, mentaal als in de slaapbeweging.Door onze drukke levens en vele prikkels is het steeds uitdagender om in balans te blijven.

Toch kun je met kleine gedragsveranderingen makkelijker omgaan met stress, beter slapen en fitter op je werk zijn. Tuurlijk is dit niet altijd even makkelijk. Maar als je gaat trainen voor een marathon, doe je dit in de opbouw van een paar keer per week. Dit is effectiever dan één keer in de week lang trainen. Zo is dit ook met het veranderen van je gedrag. Telkens opnieuw doen en dan wordt het vanzelf een gewoonte.

En weet, dat je het de eerste honderd keer nog fout doet. Zo gaat het ook met leren schaatsen: dan val je eerst ook zoveel keer. Hou vol, het levert je veel energie op!

Reacties