Seksuoloog Nynke Nijman lanceert op Valentijnsdag haar boek ‘De Relatie APK’

Nynke Nijman
Foto: Privé

Aanstaande vrijdag is het 14 februari 2020, ook wel bekend als de dag van de liefde. En dat leek psycholoog, relatietherapeut en seksuoloog Nynke Nijman een goede reden om haar boek De Relatie APK uit te brengen. Het boek beschrijft hoe je voor alle verschillende thema’s binnen een relatie aandacht moet blijven houden, gedurende je hele relatie, zodat je op een liefdevolle en bewuste manier met je relatie omgaat en investeert in een lange termijn relatie.

Ervaringen uit de praktijk worden afgewisseld met wetenschappelijke inzichten en zijn bedoelt om herkenning bij de lezer op te roepen. Het is geen volledige vervanging van relatietherapie, maar het toepassen van de inzichten uit het boek in je relatie kan voor veel stellen wel voorkomen dat ze in therapie moeten of dat er te veel spanningen tussen partners ontstaan.

Communicatie terugkerend onderwerp

Anno 2020 verwachten we zoveel van onze liefdesrelaties, dan we het aan onszelf verplicht zijn om te blijven investeren in die relaties en om er realistische verwachtingen van te hebben. Naast de verschillende thema’s die staan beschreven, is communicatie een terugkerend onderwerp. Goede communicatie lijkt een voorwaarde te zijn voor een goede relatie, maar heel veel mensen zijn helemaal niet goed in communiceren met hun partner. Met anderen kunnen we het dikwijls wel, maar met onze eigen partner lijken we te vervallen in valkuilen zoals luiheid, niet luisteren, het doen van aannames en kortaf of onvoldoende reageren.

De Relatie APK richt zich voornamelijk op de partnerrelatie, de liefdesrelatie, maar pas je de inzichten vanuit het boek in alle andere relaties toe, dan zal je hier ook profijt van ervaren. De Relatie APK is vanaf dinsdag 11 Februari in de boekhandel te verkrijgen en via Bol.com. De Boeklancering is op Valentijnsdag, 14 Februari 2020, in het Pulitzer hotel in Amsterdam.

Reacties