Vier overheerlijke kerstmenu ideeën

Foto: Culinea.nl

Elk jaar weer dezelfde vraag: wat eten we tijdens de kerstdagen? Om het jullie wat makkelijker te maken, heb ik vier kerstmenu ideeën ter inspiratie voor jullie samengesteld. Je kunt natuurlijk ook van elk menu een gang kiezen die jou lekker lijkt, dus onderling combineren is geen probleem. Of je maakt maar twee of drie gangen van een menu, dat kan natuurlijk ook.

Menu 1 is een wat eenvoudig en niet te duur kerstmenu

Vooraf een carpaccio van courgette. Deze is met een gele courgette gemaakt, maar dat kan natuurlijk ook met een groene want die gele zal je ’s winters niet in de winkels vinden.

Vervolgens een knolselderijsoep met pittige chorizo, chorizo olie en krokante salieblaadjes. De soep kan je ook maken zonder chorizo.


Als hoofdgerecht een heerlijke varkenshaas met een Marsalasaus en vijgen.

Maak eens gestoofde peertjes in Chai thee. Een verrassende twist op de klassieke gestoofde peertjes. Serveer dit met een toef slagroom, Griekse yoghurt of mascarpone.

Menu 2 is een luxe kerstmenu

Vooraf een beefsalade met van die mooie paarse truffelaardappelen.


Tussendoor een spinazie soepje met room geserveerd in een kopje.


Dan een heerlijke eendenborst met vijgen, pompoentagliatelle en paddenstoelen.


En na een te lekkere pompoentaart en cheesecake. Deze kan je van tevoren maken, dus dat scheelt weer stress op de dag zelf.

Menu 3 is voor de echte visliefhebbers

Een Aziatisch tartaartje van haring vooraf.


Vervolgens een romige mosselsoep met kerrie.


Deze zalm met cranberrysaus bereid je in de oven en de cranberrysaus maak je alvast vooruit.


Een heerlijke ouderwetse trifle met frambozen en meringues is het klapstuk van de avond.

Menu 4 is voor de vegetariërs

Vooraf beginnen we met een lekkere bruschetta met paddenstoeltjes en zwarte knoflook. Rooster het brood alvast en maak de rest op de avond zelf klaar.


Is deze rode bieten kersen soep niet prachtig van kleur?


Het hoofdgerecht is een erwtenfalafel met yoghurt. Maak de falafel vooraf en bak ze op de avond zelf.


En deze prachtige rode gestoofde kweeperen doen het ook goed met de kerst. Die kan je ver van tevoren klaar maken. Serveer het warm of koud.

Ik hoop dat ik jullie hiermee genoeg inspiratie heb gegeven en wens jullie alvast hele fijne dagen met familie, vrienden of je gezin.

Dit artikel is geschreven door Hanneke de Jonge van Culinea.nl

Reacties

0