Hier wil je backpacken in 2019!

Roëll de Ram
Foto: We Are Travellers

Sommige landen zijn al jaren populair als backpack bestemming. Denk aan Thailand of Australië, typische backpack-walhalla’s waar elk jaar honderden backpackers op af komen. Niet zo gek ook, want reizen gaat er super gemakkelijk, je ontmoet er gauw andere reizigers en met name Thailand is lekker betaalbaar. Maar waar moet je naartoe als je in 2019 een unieke backpack bestemming wilt bezoeken?

Taiwan

Taiwan is zo’n bestemming die niet meteen top of mind is als je aan nieuwe reisbestemmingen denkt, maar je kunt hier zeker goed backpacken en rondreizen. Via Airbnb boek je gemakkelijk betaalbare ho(s)tels, met de trein reizen gaat hier super gemakkelijk en je kan binnen een redelijk korte periode een gevarieerde reis maken. Start bijvoorbeeld in wereldstad Taipei, reis daarna door naar de relaxte surfplaatsen Dulan en Donghe, doe daarna de groene Taroko Gorge aan en ontdek vervolgens foodie heaven Tainan.

Foto: We Are Travellers

Seychellen

Genoeg mensen dromen van een bounty reisje naar bestemmingen als de Bahamas, Fiji of Bora Bora, maar heb je ooit nagedacht over de Seychellen? Je vindt deze eilandengroep in Oost-Afrika voor de kust van Kenia en Tanzania. Vooral La Digue is een echte droombestemming voor backpackers en een eilandje waar een hele relaxte vide hangt. Je kan in de Seychellen bovendien nog best betaalbaar rondreizen, waardoor het ook ideaal is als je wilt backpacken.

Colombia

Dankzij de serie Narcos en natuurlijk door het toffe, gevarieerde landschap, is Colombia enorm gestegen in populariteit als backpack bestemming. Wat je hier niet wilt missen? De verloren stad Ciudad Perdida, de woestijn Desierto de la Tatacoa, het paradijselijke Casa en el Agua en de Chicamocha Canyon. Heb je enorm veel tijd? Laat je dan verrassen door tips van andere reizigers die je ontmoet tijdens je trip of sla een Lonely Planet over Colombia open, er is hier echt zoveel tofs te doen!

IJsland

In Europa kun je ook onwijs goed backpacken en dat bewijst niet alleen het land Portugal, maar ook IJsland. Met name in de zomer is dit een ideale backpack bestemming. Er zijn namelijk veel campings te vinden en reizen met de bus of liften gaat in de warmere maanden ook gemakkelijk. Het is bovendien een ideaal land voor wie van ruige natuur houdt en voor wie gek is op hiken, maar ook is het fijn dat het niet zo ver vliegen is vanaf Nederland wat weer goed is als je een beetje duurzaam wilt reizen.

Myanmar

Het bijzondere Bagan is eigenlijk al een reden om een keer naar Myanmar op reis te willen. Hier kun je fietsen tussen eeuwenoude tempels, maar ook vanuit de stad Mandalay kun je prachtige tempels bezoeken en naar bijzondere plekken zoals de U-Bein bridge. Myanmar is een stuk minder bekend dan buurland Thailand en misschien juist daarom extra bijzonder. Ook een must als je hier rondreist: het Inle Meer!

Foto: We Are Travellers

Wil je meer lezen over backpacken? Bestel dit reisboek!

Ben je benieuwd waar je nog meer goed kunt backpacken? In het boek ‘Backpack Bestemmingen’ lees je alles over de 23 mooiste reizen voor backpackers. Er staan 10 hele betaalbare reisbestemmingen in, maar ook unieke backpack landen waar je misschien niet meteen aan denkt. Je koopt het boek bij Bol.com voor 20,- euro en dit is inclusief verzendkosten. Als je meer reisinspiratie zoekt rondom backpacken, is dit het boek dat je wilt hebben!

Dit artikel is geschreven door We Are Travellers.

Reacties

article
43826
Hier wil je backpacken in 2019!
Sommige landen zijn al jaren populair als backpack bestemming. Denk aan Thailand of Australië, typische
https://vrouw.nieuws.nl/2019/06/20/hier-wil-je-backpacken-in-2019/
2019-06-20T09:16:06+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/410/2019/06/20090923/Roell-de-Ram-WeAreTravellers.nl-Nieuw-Zeeland.jpg
V-nieuws