Zo ontstaan rimpels

Foto: Pixabay/ CC0 Public Domain

Rimpels: niemand wilt ze, maar je ontkomt er niet aan. Nooit meer fronsen gaat ook absoluut niet helpen om rimpels tegen te gaan. We zijn volledig overgeleverd aan de grillen van de natuur. Dit is hoe rimpels ontstaan:

Als je jong bent en veel fronst kan dit zorgen voor rimpels. De rimpels die je krijgt als je ouder wordt, heeft een andere reden. Naarmate je ouder wordt, verandert er van alles in je lichaam. Je huidt wordt dunner, minder elastisch en in het bindweefsel wordt collageen afgebroken. Ook wordt de huid droger en kan het minder vocht vasthouden. De celmassa krimpt, de celvernieuwing wordt trager en je beschikt over minder lipiden. Dit alles zorgt voor een dunnere huid. Op de plaatsen waar de huid het dunst is, verschijnen er rimpels en wordt de huid slapper.

Wat je kunt doen om dit proces op een natuurlijke manier te verminderen, is voldoende vocht drinken in combinatie met een gezonde levensstijl. Smeer dagelijks een vochtinbrengende crème met SPF op je gezicht en voor het slapen gaan een voedende nachtcrème. Dit is goed voor de elasticiteit van je huid.


Lees ook:

Reacties