Tips tegen een opgeblazen buik

Foto: Pixabay/ CC0 Public Domain

Niets is zo vervelend als een pijnlijke, opgeblazen buik. De oorzaak hiervan kan onder andere stress of een verkeerd eetpatroon zijn. Gelukkig zijn er een hoop middelen om een opgeblazen gevoel tegen te gaan die je gewoon in je keukenkastje kunt vinden.

Lijnzaad

Eet elke dag wat lijnzaad als je snel last hebt van een opgeblazen buik. Deze superfood bevordert de stoelgang én de spijsvertering.

Let op wat je eet

Let op wat je eet. Tarwe en suiker zorgen voor een extra gasproductie. Ook zuivel kun je beter vermijden als je last hebt van een opgeblazen buik, omdat het langzaam verteert. Wat je dan wel moet eten? Groenten! Dit is makkelijk te verteren voor je buik.

Kleine maaltijden

Als je op één moment van de dag heel veel eet, kan dit zorgen voor een opgeblazen gevoel. Het is beter om gedurende dag kleine maaltijden te nuttigen.

Appelazijn

Voeg aan je flesje water twee eetlepels appelazijn toe. Het zorgt niet alleen voor een minder opgeblazen buik, maar ook voor een lager lichaamsgewicht, BMI en minder buikvet. Neem de appelazijn niet puur in, want dan kun je last krijgen van je maag.

Spastische darm

Blijf je last hebben van een opgeblazen buik? Ga dan langs de huisarts. Er is een kans dat je last hebt van een spastische darm. Dit kan ontstaan door onder andere stress, spanning en vezelarme voeding.


Lees ook:

Reacties