5x ondernemers in de voedingssector

Foto: Jamie Peeters

Deze vrouwen hebben hun eigen onderneming. De één is theesommelier van sterrenchefs en de ander maakt ‘lelijke groenten’ weer populair. Deze foodies vertellen over hun passie, visies en dromen:

Kromkommer

De Rotterdamse onderneming Kromkommer van Chantal en Lisanne wil voedselverspilling tegengaan. De twee vrouwen komen op voor gekke groenten die meestal worden weggegooid. Lees hier het interview met Kromkommer.

Gebrouwen door Vrouwen

Dat vrouwen ook bier kunnen brouwen bewijzen de zussen Tessel en Do van Gebrouwen door Vrouwen. Lees hier hun verhaal over hoe zij de wereld willen veroveren met hun bierimperium. Meer lezen over vrouwen die bier brouwen? Bekijk dan ook eens het interview met zusjes Annamijn en Josefien van The Sisters Brewery.

Kiona Malinka

Thee zetten is een vak apart. Kiona Malinka is theesommelier van veel sterrenchefs en reist over de hele wereld. Ook heeft ze een eigen theemerk dat op meer dan 100 plekken wordt geschonken. Lees hier meer over haar bijzondere beroep.

l’Amaurigue

Houd jij ook van een goed glas wijn? Check dan het interview met Fleur van l’Amaurigue eens. Zij verzorgt de sales en marketing van de Special Cuvée wijn Fleur de l’Amaurigue.

The Green Happiness

Ze zijn knap, hebben bijna 76,3k aan Facebook-fans en delen de lekkerste veganistische recepten. Merel en Tessa zijn de gezichten achter de foodblog The Green Happiness. Voor het interview klik je hier!


Lees ook:

Reacties