Tips voor het zoeken naar anti-rimpel crème

Foto: CC0 Public Domain/Pixabay

Iedere huid veroudert en op botox injecties na is daar niks aan te doen. Een goede anti-rimpel crème kan er wel voor zorgen dat je huid er jonger en strakker uitziet. Maar een anti-rimpel crème vinden is lastig; er zijn honderden crèmes die allemaal hetzelfde beloven. Met deze tips maak je de zoektocht naar een goede crème iets minder lastig:

Effectieve ingrediënten

Bestudeer de achterkant van je crème goed. Let goed op of je de woorden ‘argireline’, ‘zee- of marine collageen’ en ‘antioxidanten’ ziet staan. Argireline pakt rimpels op dezelfde manier aan als botox, maar dan zonder de verlamming van spieren. Zee- of marine collageen zorgt voor een stevige huid en antioxidanten bieden bescherming tegen veroudering.

Vermijden

Zie je de woorden ‘parabenen’, ‘alcohol’ en ‘minerale olie’ op de achterkant van het potje staan? Zet het dan maar weer terug in het schap. Parabenen kunnen kanker veroorzaken, alcohol droogt de huid uit en minerale olie verstopt de poriën.


Lees ook:

Reacties