Turkse president Tayyip Erdogan is tegen anticonceptie

Foto: Creative Commons Attribution 3.0/attribute www.kremlin.ru.

De Turkse president Tayyip Erdogan heeft in een toespraak gezegd dat moslims niet aan geboorteregeling of gezinsplanning moeten doen. Deze woorden werden rechtstreeks op de Turkse televisie uitgezonden.

Erdogan zei in de toespraak: ‘’Wij zullen onze nakomelingen vermenigvuldigen. Ze hebben het over bevolkingsplanning en geboorteregeling. Geen enkel moslimgezin kan zich hiermee inlaten. Niemand kan zich mengen in het werk van God. De eerste taak behoort hier toe aan de moeders.’’ Zelf heeft Erdogan vier kinderen.

De president is al een langere tijd bezig om het geboortecijfer omhoog te brengen. Met succes; de Turkse bevolking is de laatste jaren gestegen tot zo’n 80 miljoen inwoners.

Lees ook:

 

Reacties

Cookieinstellingen