No poo methode: schoon haar zonder shampoo

Foto: CC0 Public Domain/Pixabay

Je leest steeds vaker dat je haren wassen niet zo goed is. Je kunt er voor kiezen om één keer per week je haren te wassen, maar er zijn ook mensen die hun haar helemaal niet meer wassen met shampoo. Zij passen de ‘no poo’ methode toe.

Vaak beginnen mensen met de no poo methode omdat ze niet goed tegen shampoo kunnen. Deze methode vraagt wel veel geduld. Door chemicaliën die in shampoo zitten wordt de natuurlijke talgproductie van je haar uit balans gehaald. Hierdoor wordt je haar een stuk sneller vet. Met de no poo methode was je alle chemicaliën uit je haar en breng je het weer in balans. In het begin zal je haar vet zijn, maar na twee weken deze methode toepassen is je hoofdhuid rustiger en heb je binnen de kortste keer een gezonde bos glanzend haar. De no poo methode kun je op verschillende manieren toepassen. Je kunt je haar schoon spoelen met enkel ijskoud water, maar je kunt ook baking soda of appelazijn gebruiken.

Baking soda

Los de baking soda op in kopje water. Maak je haar nat en verdeel het mengsel over je hoofdhuid. Masseer het in en laat het dertig seconden intrekken. Daarna kun je het uitspoelen met water. Herhaal dit elke maand één keer.

Baking soda en appelazijn

Kun je niet zonder conditioner? Combineer dan de baking soda met appelazijn. Breng eerst de baking soda aan zoals hierboven vermeld staat. Spoel je haar goed uit en masseer daarna een half kopje appelazijn door je haar en spoel het daarna goed uit. Als het haar opgedroogd is, dan verdwijnt de sterke appelazijn geur. Deze methode is geschikt voor alle typen hoofdhuid.


Lees ook:

Reacties