Disneyfilms die we kunnen verwachten

Foto: CC0 Public Domain/Pixabay

Het is een goed jaar voor de Disney fans. Alleen al afgelopen maand kwamen Alice Through the Looking Glass en Jungle Book uit. De komende jaren heeft Disney nog veel meer in petto voor ons.

Pete’s Dragon

Pete’s Dragon is de eerstvolgende Disney film die we kunnen gaan verwachten. In de film spelen onder anderen Oakes Fegley, Bryce Dallas Howard en Robert Redfort. Pete’s Dragon film gaat 12 augustus 2016 in première.

Tink

Wanneer Tink precies uitkomt is nog niet bekend, maar wat we al weten is dat Reese Witherspoon de rol van Tinkerbell gaat spelen. Het script is gebaseerd op die van Victoria Strouse van Finding Nemo.

Jungle Book 2

Ook zo genoten van de nieuwe Jungle Book film? Filmregisseur Jon Favreau is bezig met een tweede deel. De film wordt verwacht in 2018.

Maleficent 2

Angelina Jolie keert terug in Maleficent 2. Er is vrijwel nog niets bekend over de sequel, behalve dat Linda Woolverton in gesprek is om wederom het scenario te gaan schrijven.

Malifecent

Mulan

In China wordt gewerkt aan een film over Mulan. De film is een Chinees-Amerikaanse co productie en heeft een budget van ruim 22 miljoen euro. Over de spelers is nog niets bekend, maar de film staat gepland voor 2017.

Dumbo

Het enige dat we weten is Tim Burton Dumbo zal gaan regisseren. Helaas weten we nog niets over een releasedatum of -jaar.

Beauty and the Beast

De trailer van Beauty and the Beast is onlangs verschenen en de film zal 17 maart 2017 in première gaan. Emma Watson zal de rol van Belle vervullen en Dan Stevens zal het Beest spelen.

Jungle Cruise

Dwayne Johnson zal de hoofdrol spelen in de film Jungle Cruise, gebaseerd op de gelijknamige Disney-attractie. De film wordt momenteel geschreven door John Requa en Glenn Ficarra. Een premièredatum is nog niet bekend.

Mary Poppins

Momenteel is Disney bezig met het regisseren van een nieuwe Mary Poppins film. Rob Marshall staat aan het roer bij de productie van de film en David Magee schrijft het script. De liedjes worden gecomponeerd Marc Shaiman en Scott Wittman en Emily Blunt zal de rol van Mary Poppins vertolken. Er is nog geen datum gepland voor de film.


Lees ook:

Reacties