Máxima: mode-koningin met een uitpuilende garderobe

Foto: Queen Maxima instagram

Er zijn niet veel koninkrijken die kunnen bogen op een fashionista in hun gelederen. Met koningin Máxima heeft ons koningshuis een zeer gepassioneerde in huis. Iemand met lef en een eigen wil. Want Máxima draagt even graag mode van Zara als van Valentino. We kunnen wat haar kleding betreft weer niet wachten tot het Koningsdag is.
https://www.instagram.com/p/7qK6wBkrH9/

Máxima en de blauwe jurk

Voor de ware mode-connaisseur, de fanatieke fashion watcher, is het al jaren overduidelijk: de koningin der Nederlanden is een geestverwant, een gelijkgestemde. Máxima is een totale fashionista en uitgegroeid tot een stijl-icoon. Dat blijkt niet alleen uit haar grote belangstelling voor en aanwezigheid bij mode-evenementen maar ook uit de persoonlijke relaties die ze onderhoudt met mode-ontwerpers als Jan Taminiau (van de blauwe jurk bij de inhuldiging), Mattijs van Bergen en vooral de voor haar vertrouwde Belgische couturier Edouard Vermeulen van het modehuis Natan.

inhuldiging_taminiau_blauw1
Jan Taminiau’s beroemde blauwe jurk voor de inhuldiging van het koningspaar. Foto: Instagram maximaqueen

Geheim van Eikenhorst

Het blijft het geheim van Villa Eikenhorst of Máxima haar kleding zelf kiest of dat zij een team van personal shoppers in dienst heeft dat haar bijstaat in haar keuzes van koninklijke kleding. Wat in elk geval opvalt, is dat Máxima alles durft. Andere koninginnen en prinsessen springen hoogstens uit de band met een buitenformaat hoed, maar Máxima vertoont zich sans gêne in een jumpsuit, in een jurk met panterprint, een volledige metallic outfit of een jurk met decolleté. Ze kent geen enkele schroom waar het mode betreft.

Jumpsuit Etro International Fim Festival
Maxima in een jumpsuit van Etro op het International Film Festival januari dit jaar. Foto: Instagram maximaqueen
Jaoan 2014
Máxima in zilverkleurige jurk bij het staatsbezoek aan Japan. Foto: Instagram maximaqueen
SIS Soijkers en Soijkers
Máxima in een jurk van SiS, het ready-to-wear label van Spijkers & Spijkers. Foto: instagram maximaqueen
tom ford staats bezoek frankrijk maart 2016
Jurk van Tom Ford bij het staatsbezoek aan Frankrijk jongstleden maart. foto: Instagram maximaqueen

Felle kleuren

Ook felle kleuren schrikken haar niet af. Wat opvalt is dat er door haar of haar team zeer goed wordt nagedacht of de kleding bij de gelegenheid past. Zo droeg ze begin dit jaar een stemmige zwarte jurk naar de Keukenhof zodat de kleuren van de tulpen goed uit zouden komen. Op staatsbezoek in Denemarken droeg ze een jurk van de Nederlandse maar van origine Deense couturier Claes Iversen en bij een bezoek aan de Antillen droeg ze vrolijke luchtige mode met zonnige prints.

Geel aprik2015 bonaire-17 om 05.22.41
Een gele jurk bij een bezoek aan Bonaire in 2015. Foto: instagram maximaqueen
Turkoise
Turkoise met zilveren outfit bij het staatsbezoek aan Singapore. Foto: instagram maximaqueen
Bangladesh beelding 2016-04-17 om 11.16.07
Maxima draagt Michael Kors in Bangladesh waar ze in 2015 is voor de VN. foto: instagram maximaqueen
Maxima keukenhof
Máxima bezoekt jongstleden januari de Keukenhof in een japon van Natan. Foto: Instagram maximaqueen
Denemarken Ivrsen
Máxima draagt Claes Iversen in Denemarken Foto: Instagram maximaqueen

Eervolle plek

Bij al deze mode-keuzes worden twee dingen duidelijk: Maxima’s kledingkast puilt uit en ze is een meesteres in recycling. Haar favoriete kleding komt zeer regelmatig in allerlei nieuwe combinaties terug. ‘Shopping from your closet’ heet dat in mode-jargon. Ze heeft er kaas van gegeten. Niet voor niets kreeg Máxima in 2014 een eervolle plek op de International Best Dressed List van Vanity Fair. In kleur, in dessin, in gratie, in souplesse, in durf, ja echt in alles is Máxima een mode-koningin.

koningsdag concert dordrecht Poed de poule jurk Michael Kors 14 04 2015 om 00.23.51
Pied de poule jurk van Michael Kors, gedragen bij het Koningsconcert in Dordrecht. foto: Instagram maximaqueen

Favo ontwerpers

Koningin Máxima heeft een aantal favoriete mode-ontwerpers. Sommigen, zoals Edouard Vermeulen, Fabienne Delvigne en Valentino zijn ook hofleverancier van menig ander koningshuis.

Reacties